Op Sang-Hwa Lee staat dit seizoen geen maat. Ook in Berlijn bleek ze ruimschoots de beste en met een tijd van 37,36 reed de Zuid-Koreaanse bovendien weer een nieuw baanrecord.

Sang-Hwa Lee is een klasse apart op de vijfhonderd meter bij de vrouwen. Voor de achtste maal achtereen en de zevende keer dit seizoen won Lee de vijfhonderd meter tijdens een wedstrijd om de Essent ISU World Cup. Net als in haar overige races dit seizoen zette ze de concurrentie op grote achterstand. Met een knappe tijd van 37,36 verbeterde Lee ook nog eens het baanrecord met 0,16 seconden.

De Russische Olga Fatkulina bleek in Berlijn ‘The best of the rest’. Fatkulina kwam tot een eindtijd van 37,71 en bleef daarmee Beixing Wang, die 37,79 reed, voor. Jenny Wolf, de tegenstandster van Lee in de laatste rit, kwam in de laatste binnenbocht ten val.

Thijsje Oenema was de beste Nederlandse op de zesde plaats. Oenema reed een behoorlijke race en liet de klok stilstaan op 38,22. Margot Boer en Anice Das eindigden respectievelijk op de achtste en negende plaats.

Uitslag Dames 500 meter