Een getergde Ireen wüst heeft vannacht de wereld laten zien dat ze een kracht is om rekening mee te houden. Ze pakte verrassend de overwinning op de 1500 meter bij de dames en is daarmee ‘s lands 3e gouden medaille winnaares.
 
Het wilde maar niet lukken deze spelen. Hoewel het fysiek allemaal goed voelde kon ze op de 1000 meter en de 3000 meter niet overtuigen.
 
In haar laatste individuele rit; de 1500 meter moest het er dus uitkomen. Wüst opende zeer sterk en wist deze lijn door te trekken. Vooral haar laatste ronde, waarin ze nauwelijks verval had, bracht haar de overwinning waarvoor ze zo lang had getraind. De onlading was dan ook groot toen bleek dat Nesbet, die met een voorsprong van 0.07 sec de laatste ronde inging, als laatste kanshebster niet aan de tijd van Wüst kwam.
 
Tegenover de DJ’s van Radio 538 verklaarde Wüst dat deze gouden plak nóg mooier is dan die van vier jaar geleden in Turijn. Toen was ik nog maar 19 en kwam alles me maar gewoon aanwaaien. Nu ben ik wat ouder en weet ik ook hoe het voelt om te verlliezen. Dat maakt het zo vele malen mooier om te winnen”.
 
Met de gouden medaille van Wüst staat de teller voor Nederland nu op vijf. Driemaal goud