Afgelopen weekend stond de jaarlijks terugkerende Utrecht City Bokaal op de schaatskalender. Het sprinttoernooi leverde uiteindelijk twee sterke winnaars op met Mayon Kuipers en Hein Otterspeer.
 
Mayon Kuipers pakte de eindoverwinning bij de dames. Een opvallend winnares, want Kuipers staat te boek als rassprintster. De vijfhonderd meter is het domein van Kuipers, maar de duizend meter is normaal gesproken te ver. Niet in Utrecht dit weekend, want ook op de duizend meter reed Kuipers met de besten mee.
 
Op de 500 meter was Kuipers tweemaal de beste. In de eerste omloop realiseerde de spintster 40,21. Een dag later was Kuipers nog aanzienlijk sneller met 39,79. Op de duizend meters werd Kuipers tweede en derde. Floor van de Brandt, tweede in het klassement, won de tweede duizend meter. Lotte van beek (derde) won de eerste duizend meter.
 
Bij de heren liet Hein Otterspeer zien weer op zijn niveau van vorig seizoen te acteren. Otterspeer won alle afstanden en reed maarliefst drie baanrecords. Zijn snelste tijd op de vijfhonderd meter (35,69) is een absolute toptijd op een ijsbaan als Utrecht. Met deze tijd liet hij bijna het complete veld meer dan een seconde achter zich. Ook op de duizend meters bleek Otterspeer een klasse apart. Lars Elgersma werd met vier tweede plaatsen ook tweede in het klassement. Rhian Ket finishte als derde.
 
In de strijd om tickets voor het KPN NK Sprint hebben bij de heren de eerste elf van het klassement zich geplaatst en bij de dames de beste negen.
 
Uitslagen