Tijdens de selectiewedstrijden vandaag in Heerenveen hebben Mark Tuitert, Stefan Groothuis en Sven Kramer zich geplaatst voor de volgende reeks World Cup wedstrijden op de 1500 meter.
 
In een tijd van 1.46.82 won Mark Tuitert de selectiewestrijd om zich te plaatsen voor deel twee van de World Cup cyclus. De tweede stek was voor de herstelde Stefan Groothuis in 1.47.27, vlak voor Sven Kramer die in 1.47.33 het derde startbewijs opeiste.
Alle drie de heren kwamen eerder dit siezoen nog niet in World Cup verband in actie op deze afstand. Zij voegen zich bij Maurice Vriend en Koen Verweij die zich op basis van de stand na de eerste verreden World Cups al verzekerd waren van deelname.
 
Bij de dames gingen de podiumplaatsen naar Diane Valkenburg, Linda de Vries en Marije Joling. De winnende tijd van Valkenburg was 1.58.25, voor de Vries in 1.58.77 en Joling in 2.00.13.
In principe plaatsen deze dames zich voor het tweede deel World Cups. Ireen Wust meldde zich voor deze selectiewedstrijd ziek af en hoopt nog op een aanwijsplaats. Marrit Leenstra en Lotte van Beek waren al geplaatst voor het tweede deel World Cups op basis van het huidige klassement om de wereldbeker.