Een maand voor aanvang van het nieuwe schaatsseizoen straalt Team LIGA veel ambitie uit. Onder leiding van de coaches Marianne Timmer en Rutger Tijssen heeft het jonge, talentvolle vrouwenteam tijdens de voorbereiding veel progressie geboekt. De verwachting voor komend seizoen zijn dan ook hooggespannen.
Team LIGA heeft de beschikking over zes schaatssters, bestaande uit de sprintsters Annette Gerritsen, Margot Boer en Anice Das en de allroundsters Linda de Vries, Lotte van Beek en Irene Schouten.
Marianne Timmer toont zich tijdens de perspresentatie in Thialf ambitieus: “Met Annette Gerritsen en Margot Boer hebben wij de beschikking over de absolute wereldtop, waarmee wij dan ook twee podiumplaatsen willen behalen, waarvan een keer goud, tijdens het WK-sprint. Daarnaast maken Anice, Linda, Lotte en Irene een geweldige ontwikkeling door. Met dit team en iedere individuele schaatsster willen wij ons dan ook – tijdens de NK’s – plaatsen voor alle World Cups. Voor wat betreft de allrounders hopen wij op een kwalificatie voor een EK of WK.”  
Naast de vernieuwde gezichten en de sportieve ambities was er nog meer nieuws te melden vanuit Heerenveen. Op initiatief van hoofdsponsor LIGA is er in samenwerking met modeontwerpster Anne Tholen en kledingsponsor Craft, een nieuw, fashion forward schaatspak ontwikkeld. Brand Marketing Manager LIGA Haro Valkenburg: “LIGA is een Hollands merk dat trots is op haar unieke vrouwenschaatsteam. De schaatssters van Team LIGA staan symbool voor de waarden, waarmee wij ons willen identificeren, zoals actief, Nederlands en vrouwelijk. In dit nieuwe pak hebben wij deze elementen subtiel weten te combineren.“ Ook Annette Gerritsen is heel enthousiast over de nieuwe pakken: “Geweldig dat onze sponsor LIGA dit in samenwerking met Anne Tholen en kledingsponsor Craft mogelijk heeft gemaakt. Deze modebewuste schaatspakken geven ons een extra stimulans om komend seizoen veel sportieve successen te gaan boeken.”
LIGA maakt onderdeel van Kraft Foods, de nummer 2 wereldwijd in voedingsmiddelen, met een omzet van ongeveer 50 miljard dollar. LIGA is sinds 1923 op de Nederlandse markt en is marktleider in de categorie verantwoorde tussendoortjes. Eerst als merk van voedzame en nutritionele biscuits voor baby’s en later met een veel breder portfolio van producten voor baby’s, peuters, kleuters, kinderen en volwassenen. Bekende merken zijn onder andere LIGA MilkBreak en LIGA EverGreen.