Patrick Roest en Sanneke de Neeling zijn er beiden in geslaagd hun leidende positie te behouden. De Neeling wist zelfs alle afstanden op haar naam te schrijven.

Roest moest op de 1000 meter zijn meerdere erkennen in Wesly Dijs, maar sloeg op de 1500 meter weer toe. Beide heren wisten twee afstanden te winnen, maar door het grote gat op de 3000 meter was het toernooi eigenlijk nooit echt spannend meer. Dijs pakte het zilver, voor de Oostenrijker Linus Heidegger.

Sanneke de Neeling bleek afgelopen weekend weer een maatje te groot te zijn voor haar concurrentie. Melissa Wijfje bleef nog het dichtst in de buurt maar moest bijna drie punten toegeven op De Neeling. Tjitske Wassenaar legde beslag op het brons.

Bij de junioren B1 was het Marcel Bosker die het goud pakte. Tweede werd de Noor Henrik Fagerli Rukke voor Marten Liiv uit Estland. De Duitse Lea Dommerich wist het toernooi te winnen bij de meisjes junioren B1. De Duitse wist geen enkele afstand te winnen maar bleek het meest constant. Tweede werd Iza Stekelenburg voor Naomi Weeland.

Niels Delen eiste de zege op bij de junioren C2. Hij hield Bas de Vries en Niek Deelstra achter zich. Bij de meisjes wist Isabelle van Elst iedereen achter zich te houden. Het zilver ging naar de Poolse Kaja Ziomek, Demi van Benthem moest genoegen nemen met brons.

Bij de jongens C1 was Daan Baks de snelste voor de Noor Allan Dahl Johansson. De Fries Niels Visser werd derde. Jutta Leerdam werd eerste bij de meisjes uit deze categorie, zij troefde Elisa Dul en Helga Drost af.

Bij de pupillen A ging de overwinning naar Thomas van der Hoorn. De Pool Damian Sawa werd tweede, voor Isak H√łyby. Rachelle van der Griek was oppermachtig bij de meisjes pupillen A. Zij had zelfs gewonnen bij de jongens uit haar categorie. Michelle de Jong werd hier tweede, voor Femke Beuling.

Bij de pupillen B jongens trok Jeremy Overheul aan het langste eind. Jesse Nieminen uit Finland werd tweede, Piotr Nalecki uit Polen pakte het brons. Maud Lugters wist bij de meisjes van deze categorie te winnen. Anna van den Bos werd tweede voor de Duitse Pia-Leonie Kirsakal.

Uitslagen