Dit weekend staat de Vikingrace op het programma. Het officieuze Europese kampioenschap voor jonge schaatsers. Aan het toernooi doen de beste schaatsers mee uit heel Europa. Bij de oudste categorie gaan Patrick Roest en Sanneke de Neeling aan de leiding.

Sanneke de Neeling wist beide afstanden te winnen en staat ruim een punt voor op Melissa Wijfje. Op de 1500 meter reden beide dames 2.03, Wijfje moest echter negentien honderdsten toegeven. Tjitske Wassenaar werd zowel op de 500 meter als de 1500 meter derde en bezet die plek ook in het algemeen klassement.

Bij de heren junioren B2 staat Patrick Roest aan de leiding. Na de 500 meter stond hij tweede achter Wesly Dijs, maar na een snelle 3000 meter pakte hij ruim de leiding. In een nieuw persoonlijk record van 3.51,02 liet hij de concurrentie ruim achter zich. Dijs verloor ruim 12 seconden op Roest en staat tweede. Nils van der Poel uit Zweden staat derde.

Bij de meisjes junioren B1 gaat de Duitse Lea Dommerich aan de leiding. Naomi Weeland staat tweede op 0,205 en Iza Stekelenburg staat derde op 0,435. Bij de jongens in deze categorie leidt Marcel Bosker. De Noor Henrik Fagerli Rukke staat tweede, derde staat de Est Marten Liiv.

Bij de meisjes C2 leidt Isabelle van Elst voor Kaja Ziomek uit Polen en Jamie Schelling. Bij de jongens leidt Niels Delen. Bas de Vries staat tweede, Niek Deelstra derde.

Jutta Leerdam staat bovenaan bij de meisjes C1. Elisa Dul staat tweede, Helga Drost completteerd het voorlopige podium. Daan Baks leidt bij de jongens voor de Noor Allan Dahl Johansson en Niels Visser.

Bij de pupillen leiden Rachelle van der Griek, Maud Lugters, Thomas van der Hoorn en Jeremy Overheul, allen afkomstig uit Nederland.

Morgen is de tweede en laatste dag van de Vikingrace.

Alle uitslagen