De schaatscoaches uit de drie grote ploegen zijn uit de projectgroep ‘Team Holland’ gestapt. De coaches geloven niet in het model dat de KNSB voor ogen heeft.
 
De ploegenachtervolging is en blijft in Nederland voorlopig een lastig onderdeel. Sportief gezien presteert Nederland, zeker tijdens de Olympische Spelen, ver onder de maat en ook organisatorisch gezien loopt het niet.
Eeder al gaf Theo de Rooij er de brui aan, de reden zou zijn dat hij te druk is met zijn werkzaamheden in zijn eigen bedrijf. De Rooij was echter al bij zijn aanstelling, dat buiten de coaches was omgegaan, erg omstreden. Erben Wennemars wordt nu genoemd als de opvolger van De Rooij, maar de coaches zien dat niet zitten, weet de Telegraaf te melden. Volgens De Telegraaf wil het drietal dat de aanvankelijke constructie nog eens goed tegen het licht wordt gehouden. De situatie is volgens hun immers veranderd. Koops wil echter vasthouden aan de huidige opzet.
 
De directeur sport van de schaatsbond ontkent tegenover Schaatsen.nl de lezing van de krant en zegt vast te willen houden aan de beoogde opzet.
 
"Verschillende visies en verschillende namen zijn de revue gepasseerd, maar er was geen tweedeling tussen de coaches en de Bond", aldus Koops die zegt dat het drietal met de start van het seizoen voor de deur geen tijd meer had om zich met de projectgroep bezig te houden.
 
"We zaten met de hele projectgroep nog niet op één lijn. En dan valt het proces weer een beetje stil. En met de winter in aantocht hebben de coaches daarom de opdracht om het beleid uit te werken teruggegeven aan de KNSB."
 
Overigens blijven Kemkers, Orie en Van Veen wel hun schaatsers beschikbaar stellen voor de ploegenachtervolging.