Tijdens de NK afstanden in Heerenveen heeft de 1500 meter heren Kjeld Nuis de Nederlandse titel opgeleverd.  De snelste tijd van de dag kwam op naam van Koen Verweij, maar hij werd gediskwalificeerd wegens een foutieve wissel. Het zilver ging naar Renz Rotteveel en het brons naar Maurice Vriend.

Op het koningsnummer ontbraken dit NK de gevestigde namen als Stefan Groothuis en Mark Tuitert, maar leverde desalniettemin toch veel spektakel op.
Koen Verweij zette in zijn rit tegen Pim Schipper een zeer scherp tijd neer van 1.45.79, maar door het geen voorrang verlenen op een van de wissels werd hij uit de uitslag gehaald. In de ritten na hem kwamen zijn directe concurrenten Kjeld Nuis en Jan Blokhuijzen niet meer aan zijn tijd.
De titel ging hiermee naar de jarige Kjeld Nuis in een tijd van 1.46.74 , voor Renz Rotteveel in 1.47.22 en Maurice Vriend, 1.47.66.
De overige plekken voor de World Cup lijken nu ingevuld te worden door Rhian Ket en Thomas Krol die de vierde plaats delen met hun tijd 1.47.76. Echter beschikt de KNSB over een aanwijsplaats die mogelijk ten gunste van Koen Verweij ingezet kan worden.