Hij heeft er even op moeten wachten, maar op de duizend meter in Thialf was het raak. In een rechtstreeks duel tegen Stefan Groothuis zette Kjeld Nuis de winnende tijd op de klokken.
 
Vaak was hij al tweede dit seizoen, heel vaak en telkens achter zijn ploeggenoot. Op de duizend meter tijdens de Essent ISU World Cup in Heerenveen besloot Nuis echter dat het genoeg was geweest en zette de duizend meter, na een formidabele eerste volle ronde, naar zijn hand. Nuis verpulverde met 1.08,64 de concurrentie.
 
Sjoerd de Vries reed naar een zeer knappe tweede plaats met 1.09,14. Tae-Bum Mo werd met 1.09,18 derde. Stefan Groothuis, die tijdens de eerste twee wedstrijden in de World Cup de eerste plaats voor zich opeiste, werd nu vierde.
 
Nesbitt wint met overmacht
Op de duizend meter van de dames bleek Christine Nesbitt wederom een klasse apart. In een tijd van 1.15,32 bleef ze de Chinese Yu ruim voor(1.15,85). De Russische Shikova werd derde. De Nederlandse dames speelden een bijrol met Marrit Leenstra op de vijfde plaats als beste landgenote.
 
Uitslag.