De Nederlandse heren staan na dag een van de Essent ISU WK Allround fier aan kop in het klassement. Sven Kramer leidt, voor Jan Blokhuijsen en Koen Verweij.
 
Op de 500 meter ging de winst niet geheel onverwacht naar de Pool Zbigniew Brodka in een tijd van 36.24. Koen Verweij werd nipt tweede in 36.26. De andere Pool, Konrad Niedzwiedzki, kwam tot de derde tijd met 36.32.
Jan Blokhuijsen sprintte naar een zesde plaats met 36.56, vlak voor Sven Kramer 36.70.
De concurrentie voor het Nederlands team in de personen van Bøkko en Skobrev kwam tot een respectievelijk vijfde en twaalfde stek.
Nederlands Kampioen Allround Ted-Jan Bloemen werd vijftiende in 37.32.
 
Op de fraaie 5 km werd het klassement zoals gebruikelijk flink door elkaar geschud.
Bøkko mocht als eerste van de favorieten het spits afbijten en deed dit in een aanvallende rit waarin hij kwam tot 6.22.21. Hij reed tegen Ted-Jan Bloemen, die vandaag niet verder kwam dan 6.32.83.
In de daarop volgende rit reden Ivan Skobrev en Koen Verweij tegen elkaar in een boeiende rit. Skobrev viel aan en reed lange tijd onder het baanrecord van Bob de Jong. Richting het einde verloor hij echter de grip met dat schema en kwam Verweij dichterbij. Skobrev kwam tot 6.19.78 en Verweij volgde kort daarop met 6.20.70.
 
In de afsluitende rit troffen Jan Blokhuijsen en Sven Kramer elkaar. Blokhuijsen nam het initiatief in de eerste ronden en ging voortvarend van start. Kramer liet zich echter niet gek maken, kwam terug en nam de regie over. Kramer kwam met de winnende tijd van 6.14.23 wel onder het baanrecord van De Jong. Blokhuijsen werd tweede in een tijd van 6.16.99.
 
Daarmee bezetten de Nederlandse heren het volledige podium na dag een.
Kramer gaat aan de leiding met een voorsprong van 0.41 seconden op Blokhuijsen op de 1500 meter morgen. Verweij volgt op plek drie op 0.63 seconden.
Bøkko bezet een voorlopige vierde plaats en Skobrev de vijfde stek.
Ted Jan Bloemen vinden we terug op de 15e plek in het klassement.
 
Uitslagen