Dit weekend stond in Assen Holland Cup twee op het programma. Ondanks de mist werden er snelle tijden gereden op de halfoverdekte ijsbaan in Assen.
 
De wedstrijden in Assen telden uiteraard mee voor het Holland Cup klassement, maar in Assen waren ook startbewijzen te verdienen voor de kwalificatiewedstrijden World Cup tijdens de KNSB Schaatsweek eind december.
 
De 1500 meter bij de dames ging naar Paulien van Deutekom. Van Deutekom noteerde een tijd van 2.03,92 en bleef daarmee Marije Joling en Roxanne van Hemert voor. Op de 3000 meter zegevierde Yvonne Nauta met 4.18,75. Joling werd tweede, Lisette van der Geest derde.
 
Bij de mannen ging de overwinning op de mijl naar Rhian Ket. Ket noteerde een sterke tijd van 1.51,88. Ket bleef Cazemier en Rotteveel voor. Simon Kupers werd slechts vijfde en zal naar alle waarschijnlijkheid de kwalificatiewedstrijd voor de overige World Cup wedstrijden dit seizoen niet halen. De vijf kilometer werd een prooi voor Bob de Vries. De Vries liet in een tijd van 6.34,02 Koen Verweij (6.34,67) en Arjan Stroetinga (6.39,12) achter zich. De volledige top drie had op zaterdagavond nog een marathonwedstrijd gereden in Haarlem.
 
Zaterdag Op zaterdag werden de sprintafstanden afgewerkt. Mayon Kuipers en Hein Otterspeer wonnen de 500 meter. Simon Kuipers kwam op deze afstand hard ten val na materiaalpech. Roxanne van Hemert en Lars Elgersma wonnen de duizend meter.