Sven Kramer, Ireen Wüst en Bo-Reum Kim hebben vandaag de afstandszeges gepakt bij de wereldbekerwedstrijd in Inzell. Kramer was de snelste op de 5000 meter, Wüst zegevierde op de 1500 meter en Kim pakte de overwinning op de mass-start.
 
In een rechtstreeks duel met Jorrit Bergsma wist Sven Kramer aan het langste eind te trekken. In een nieuw baanrecord van 6.11,76 was hij ruim sneller als zijn opponent Bergsma die na 6.14,55 over de streep kwam. Bob de Jong zat tussen beide heren in, hij reed 6.14,08. Opvallend was de nummer vier, Moritz Geisreiter. De Duitser reed een spannende rit tegen de Belg Bart Swings. Beide heren wisten een nieuw nationaal record te noteren. Geisreiter deed dit in 6.16,81, Swings in 6.18,56, waarmee hij zesde werd. Jorrit Bergsma behoudt de leiding in het wereldbekerklassement.
 
Bij de dames leek het een volledig Nederlands podium te worden. Na negen ritten stonden Wüst, Valkenburg en De Vries op het podium en moest alleen Marrit Leenstra nog tegen de Russische Yekaterina Shikhova. De dame uit Rusland wist daar echter een stokje voor te steken. Wüst won de wedstrijd in een tijd van 1.55,95, Diane Valkenburg werd tweede in 1.56,42. Het brons ging naar Shikhova in 1.57,07. Linda de Vries moest genoegen nemen met plek vier, Leenstra werd zesde maar pakt wel de leiding in het wereldbekerklassement door afwezigheid van Christine Nesbitt.
 
De mass-start werd een prooi voor de Zuid-Koreaanse Bo-Reum Kim. Voor haar betekende dit haar tweede zege. Ze hield zich rustig in de tussensprints, maar wist met een sterke eindsprint de zege naar zich toe te trekken. Tweede werd de Italiaanse Francesca Lollodrigida, nipt voor Mariska Huisman. Irene Schouten kwam als vierde over de meet. Rixt Meijer, die nog in een ontsnapping mee zat, moest genoegen nemen met plek negen. In het wereldbekerklassement heeft Bo-Reum Kim Mariska Huisman ingehaald, de Canadese Ivanie Blondin staat derde.
 
Uitslagen