Sven Kramer en Ireen Wüst hebben beide opnieuw het Wereldkampioenschap allround op hun naam geschreven. Voor Kramer was dit zijn zesde allround titel, Wüst pakte haar vierde.

Spannend waren beide toernooien niet. Wüst en Kramer hadden beide een voorsprong op de concurrentie. Op de 1500 meter mocht Wüst ruim twee seconden verliezen op Shikhova. De dames moesten tegen elkaar en maakten er een mooi duel van, die Wüst nipt wist te winnen in 1.56,30, Shikhova moest slechts 0,01 toegeven op Wüst. Linda de Vries werd derde op deze afstand waardoor zij steeg naar plaats zes in het klassement.

Op de 5000 meter was het wederom Wüst die zegevierde. In 7.05,13 liet zij Diane Valkenburg bijna twee seconden achter haar. Derde werd Linda de Vries op deze afstand. In het algemeen klassement was het ook Ireen Wüst die met ruim anderhalve punt voorsprong won. Diane Valkenburg wist Yekaterina Shikhova nog te passeren wat haar het zilver opleverde. De Russische Shikhova werd derde.

Bij de heren was het op papier spannender. Kramer moest op de 1500 meter in een rechtstreeks duel met Håvard Bøkko een voorsprong van 0,48 verdedigen. Bøkko begon aanvallend en reed uiteindelijk naar de snelste tijd, 1.46,34. Tweede werd Zbigniew Bródka, de derde plaats ging naar Bart Swings. Sven Kramer legde beslag op de vierde plaats en hield slechts 0,021 over op Håvard Bøkko.

Op de tien kilometer ging de overwinning naar Kramer. Hij hield op de streep slechts vijf honderdsten over op Bart Swings, die daardoor zijn derde plaats in het klassement veilig stelde. Håvard Bøkko werd derde op de afsluitende afstand. Over het hele weekend was Sven Kramer dus de beste, gevolgd door Håvard Bøkko. De bronzen medaille ging naar de Belg Bart Swings.