Stefan Groothuis is in Groningen opnieuw Nederlands kampioen sprint geworden. Hij won de slotafstand en nam zo de leiding over van Ronald Mulder.
 
De 1000 meter werd gewonnen door Mark Tuitert in 1.10.13. Michel Mulder reed naar de tweede tijd in 1.10.35, nipt voor Stefan Groothuis in 1.10.36.

Op de slotafstand werd zo het klassement nog behoorlijk op zijn kop gezet. Ronald Mulder verloor zijn leidende positie in het klassement en werd uiteindelijk vijfde in de eindrangschikking. Mark Tuitert deed juist goede zaken en steeg de nodige plekken.

Zodoende ging naar zijn eigen verbazing de titel net als vorig jaar toch nog naar Stefan Groothuis die het eerst niet kon geloven. De tweede plaats is voor Michel Mulder, voor Hein Otterspeer en Mark Tuitert. Zij vormen met z’n vieren dan ook de Nederlandse vertegenwoordiging op het WK sprint in Salt Lake City.

Op de 1000 meters waren Otterspeer en Nuis al verzekerd van World Cup deelname op basis van deel een van het seizoen, daar komen nu Stefan Groothuis, Michel Mulder en Mark Tuitert bij.