Het skeelerseizoen 2011 is nog niet afgelopen, maar het schaatsseizoen 2011/2012 staat al weer voor de deur. In Heerenveen wordt al weer geschaatst en in Nijmegen staan dit weekend al weer de eerste wedstrijden op het programma.
 
Tegenwoordig is er bijna geen pauze meer tussen de verschillende seizoenen. Het Nederlandse skeelerseizoen liep dit weekend tijdens de Brandaris Classic ten einde. In Heerenveen ging juist dit wekeend de ijsbaan open. Internationaal is het skeelerseizoen nog niet afgelopen. Komend weekend wordt in Eeklo de afscheidwedstrijd van Frank Fiers verreden en in Berlijn staat de grootste skeelermarathon ter wereld op het programma.
 
Voor de marathonschaatsers begint het seizoen op 8 oktober. Het langebaanseizoen start dit weekend op de ijsbaan in Nijmegen met de Dutch Classics. In het eerste weekend van november staat het NK per afstand op de langebaankalender.
 
Schaatstempel Thialf opende afgelopen weekend de deuren. Op zaterdag kon er echter een groot deel van de dag niet worden geschaatst. Een stroomstoring in Heerenveen zorgde ervoor dat ook de stroom in Thialf uitviel. Hierdoor was het aardedonker op de ijsbaan en kon er niet tot nauwelijks worden geschaatst.