Bob de Jong heeft net als vorig jaar de tien kilometer gewonnen tijdens het KPN NK Afstanden. Pien Keulstra greep haar tweede goud met winst op de vijf kilometer.
 
Bob de Jong heeft na zilver op de vijf kilometer het goud weten te winnen op de tien kilometer. De rijder uit de ploeg van Jillert Anema reed een zeer sterke rit en was uiteindelijk de enige rijder die onder de dertien minutengrens reed. Jorrit Bergsma, ploeggenoot bij BAM, werd tweede. Sven Kramer nam de derde plaats voor zijn rekening. Douwe de Vries en Bob de Vries plaatsen zich ook voor de World Cup.
 
Bij de vrouwen won Pien Keulstra op haar 18e verjaardag haar tweede nationale titel van het weekend. De junior liet alle favorieten achter zich (7.12,55). De zilveren medaille werd in de wacht gesleept door Carlijn Achtereekte (7.15.31). Derde eindigde Annouk van der Weijden in 7.15.89. Vierde werd Janneke Ensing (7.16.90) en vijfde Linda de Vries (7.18.73). In principe zijn dat de vijf dames die een ticket voor de Essent ISU World Cup in Heerenveen binnengesleept hebben.
 
Uitslagen