Antoinette de Jong en Gerben Jorritsma zijn Nederlands kampioen allround geworden bij de junioren A. Bij de junioren B gingen Wesly Dijs en Sanneke de Neeling aan de haal met de titels. Suzanne Schulting en Bas de Vries waren de beste bij de junioren C.

Bij de junioren A dames maakte De Jong haar favorietenrol waar. Ze won alle afstanden en had uiteindelijk een voorsprong van bijna vijf seconden op de nummer twee en drie. Julia Berentschot pakte het zilver, Reina Anema kwam na een slechte eerste dag nog dichtbij, maar moest genoegen nemen met het brons na een sterke drie kilometer.

Gerben Jorritsma was oppermachtig bij de junioren A heren. De rijder van de Friese selectie gaf zijn concurrenten op alle afstanden het nakijken. Thijs Roozen werd door een goede 1500 en 3000 meter tweede. Het brons ging naar Paul-Yme Brunsmann.

Bij de dames junioren B ging het goud naar Sanneke de Neeling. De rijdster van het gewest Zuid-Holland moest alleen de zege op de drie kilometer aan Melissa Wijfje laten, die tweede werd in het klassement. De bronzen medaille werd meegenomen door Tjitske Wassenaar.

Wesly Dijs mag zich bij de junioren B jongens Nederlands kampioen noemen. De tweedejaars B junior kreeg de grootste tegenstand van Marcel Bosker, oorspronkelijk Zwitser. De eerstejaars B junior klom na een slecht begin goed omhoog in het klassement wat uiteindelijk de zilveren medaille opleverde. Thuisrijder Patrick Roest vond zijn naam terug op plaats drie na de overwinning op de drie kilometer.

Bij de junioren C dames was Suzanne Schulting de beste. Op beide afstanden was zij sneller dan de rest van het veld. Het leverde haar ook nog een nieuw baanrecord op. Isabelle van Elst pakte het zilver, de bronzen medaille ging naar Aafke Soet.

Bas de Vries is bij de junioren C Nederlands kampioen geworden. Hij werd twee maal tweede, wat genoeg bleek te zijn. Op de 500 meter ging de winst naar Thijs Govers, maar verloor op de 1500 meter zijn voorsprong waardoor hij tweede werd. Niels Delen werd derde. De winst op de 1500 meter ging naar Chris Huizinga, hij kwam echter in het klassement niet meer voor vanwege een verkeerde wissel op de 500 meter. Dit leverde hem een disqualificatie op.

Uitslagen