Dit weekend worden de Nederlands kampioenschappen junioren allround verreden in Den Haag. Bij de dames junioren A gaat Antoinette de Jong aan de leiding, bij de junioren B is dit Sanneke de Neeling. Bij de heren junioren A staat Gerben Jorritsma bovenaan, bij de junioren B leidt Wesly Dijs.

Antoinette de Jong is torenhoog favoriet bij de junioren A. De eerstejaars junioren A stond dit seizoen al aan de start bij de World Cup voor senioren en heeft haar debut gemaakt op het EK Allround. De Jong staat ruim voor op haar concurrentie, die allen op hun thuisbaan rijden. Julia Berentschot staat na de 500 en 1500 meter op bijna twee punten van De Jong. Leeyen Harteveld staat derde, Natasja Roest vierde en Maud van der Meer vijfde. Reina Anema is de tweede rijdster van Jong Oranje op plaats zes. Morgen staat voor de dames nog een 1000 en 3000 meter op het programma.

Bij de heren junioren A leidt Gerben Jorritsma. De tweedejaars junior A komt uit voor het gewest Friesland en wist zowel de 500 als de 3000 meter te winnen. Kai Verbij staat op bijna twee punten tweede, nipt voor Thijs Roozen, die tweede werd op de 3000 meter.

Bij de dames junioren B leidt Sanneke de Neeling na twee afstanden. Ook zij wist beide afstanden te winnen en was bovendien de snelste dame van de dag op de 1500 meter in 2.04,74. Melissa Wijfje staat tweede, Tjitske Wassenaar maakt het voorlopige podium compleet.

Wesly Dijs staat bovenaan bij de junioren B jongens. Met twee tweede plaatsen is hij het meest constant. Thomas van Dijk wist de 500 meter te winnen en staat nu tweede in het klassement. Patrick Roest staat derde, Marcel Bosker wist na een zestiende plek op de 500 meter op te klimmen naar plaats vier. Hij won de 1500 meter in 1.55,20.

Uitslagen en lotingen