De commerciële schaatsploegen van Control en Liga kiezen komend schaatsseizoen voor een B-licentie. Alleen de ploeg van TVM zal nog rijden met een A-licentie. Beide ploegen hadden vorig jaar nog een A-licentie.
 
De Telegraaf weet dit te melden. Voor een A-licentie dient een bedrag van 125.000 euro betaald te worden, terwijl een B-licentie liefst een ton minder kost. Control en Liga investeren het verschil liever op een andere wijze in de ploeg. Hierdoor is TVM komende winter nog maar de enige equipe met de hoogste licentie.
BAM zal op de langebaan ook hoogstwaarschijnlijk een B-licentie aanvragen. iSkate (APPM en Anker) en 1nP hebben een C-status. Het meest in het oog springende verschil tussen de licenties is de logovoering. Alleen rijders van een A-ploeg mogen de sponsornaam op de cap dragen.
Het verschil tussen beide licenties is verder merkbaar op het gebied van hospitality en exposure. Een A-ploeg heeft bovendien bij internationale wedstrijden recht op technische accreditaties voor twee coaches én een fysiotherapeut.
 Telegraaf