Tijdens de schaatsweek staat er geen NK allround op het programma. Om begin januari toch een ploeg af te kunnen afvaardigen naar het EK allround in Boedapest houdt de KNSB selectiewedstrijden. 
 
De KNSB heeft bij zowel de dames als de heren een lijst met schaatsers geselecteerd die in hun ogen in aanmerking komen voor plaatsing. De selectie bij de dames gaat over een vijftienhonderd meter en drie kilometer. De heren rijden ook een vijftienhonderd meter aangevuld met een vijf kilometer. Sven Kramer behoort natuurlijk tot de favorieten bij de heren, maar de concurrentie zal groot zijn. In eerste instantie uit zijn ploeg met Jan Blokhuijsen en Wouter Olde Heuvel, maar ook van Hofmeier. O.a. Koen Verweij en Renz Rotteveel zijn er op gebrand zich te plaatsen. Bij de dames zullen alle ogen gericht zijn op Marrit Leenstra, Diane Valkenburg en Ireen Wüst en wie weet, kan de jonge Pien Keulstra wel verrassen.
 
Geselecteerde rijders:</u>
 
Dames
Kwalificatiewedstrijd Essent ISU EK Allround
26 en 27 december: klassement over 1500 en 3000 meter
Ireen Wüst, Diane Valkenburg, Marrit Leenstra, Linda de Vries, Pien Keulstra, Annouk van der Weijden, Marije Joling, Jorien Voorhuis, Yvonne Nauta, Lisette van der Geest, Paulien van Deutekom, Antoinette de Jong, Janneke Ensing, Carlijn Achtereekte.
 
Heren
Kwalificatiewedstrijd Essent ISU EK Allround
27 en 28 december: klassement over 1500 en 5000 meter
Jan Blokhuijsen, Wouter olde Heuvel, Koen Verweij, Ted-Jan Bloemen, Maurice Vriend, Renz Rotteveel, Ben Jongejaan, Frank Hermans, Mark Ooijevaar, Bob de Jong, Thom van Beek, Robbert de Rijk, Sven Kramer.