Denis Kuzin heeft de duizend meter gewonnen tijdens de Essent ISU Wereldkampioenschappen Sprint in Nagano. De wereldkampioen op deze afstand klopte in een rechtstreeks duel Shani Davis. Mulder doet goede zaken in het klassement.

De Kazach Kuzin won de duizend meter in een tijd van 1.09,37. Hij bleef daarmee Davis voor die een tijd noteerde van 1.09,44. Kjeld Nuis werd na zijn matige vijfhonderd meter derde op de duizend meter.

Michel Mulder gaat na de duizend meter riant aan de leiding. Toch ging het bijna mis in de voorlaatste bocht. Mulder maakte een flinke misser, maar bleef overeind en reed naar een prima tijd van 1.09,91. In het klassement gaat Mulder aan de leiding met een voorsprong van 0,52 op Shani Davis. Derde staat verrassend de Canadees William Dutton. Dutton kijkt op de vijfhonderd meter tegen een achterstand aan van 0,53 op Mulder.

Nenzi stelde op de duizend meter teleur. De Italiaanse schaduwfavoriet maakte indruk op de vijfhonderd meter met een derde plaats maar reed een matige duizend meter. In een tijd van 1.10,45 zakte Nenzi uit de top drie van het klassement. Nenzi staat nu zesde.

Na zijn grote misser op de vijfhonderd meter reed Ronald Mulder een goede duizend meter. Hij noteerde een tijd van 1.09,93 en klom weer enkele plaatsen in het klassement. Kjeld Nuis reed een tijd van 1.09,56 en steeg met stip na zijn slechte vijfhonderd meter. Toch lijkt een topklassering in het klassement voor Nuis na zijn vijfhonderd meter niet meer mogelijk. Nuis staat nu negende in het klassement net achter Ronald Mulder die achtste staat.

Uitslag