Na een dramatisch verlopen Olympische Spelen stop Jonathan Kuck met schaatsen. De pas 23-jarige langebaanschaatser wil zich verder richten op zijn studie.

Amerika, en dus ook Kuck, kende een onwaarschijnlijk slecht Olympisch schaatstoernooi zonder ook maar een medaille. Tegenover de NOS laat Kuck nu weten zijn conclusies daaruit te trekken. “Ik ben klaar met schaatsen. Er zijn nog genoeg dingen om naar uit te kijken in mijn leven. Normaal gesproken kan ik goed terugkijken op schaatswedstrijden, maar ik zal geen goede herinneringen overhouden aan deze Spelen. Ik ga weer naar school en ik wil denk ik computerwetenschappen gaan studeren.”

Kuck kende zijn beste jaar in 2010. Tijdens het WK allround in Heerenveen maakte hij het Sven Kramer destijds ontzettend moeilijk. Kuck werd tweede, maar de wereld leek er een topallrounder bij te hebben. Dat jaar pakte Kuck op de Spelen ook een zilveren medaille op de ploegenachtervolging. Het jaar daarop greep hij bij de wereldkampioenschappen brons op de 5.000 en 10.000 meter. In Sotsji was de negentiende plaats op de 5.000 meter zijn beste prestatie.