Ook in Amerika wordt er in deze dagen gestreden voor Olympische startbewijzen. Op de drie kilometer stelde Jileanne Rookard haar startbewijs veilig. Bij de heren liet Kuck de snelste tijd noteren op de vijf kilometer.

In een tijd van 6.19,75 won Jonathan Kuck de vijf kilometer op het snelle ijs van Salt Lake City. Een tijd die bij de Nederlandse trials in Heerenveen lang niet genoeg zou zijn geweest om je te plaatsen voor de Spelen. Emery Lehman werd tweede en Patrick Meek derde. Met tijden van 6.25,72 en 6.27,90 plaatste dit duo zich ook voor de Spelen.

Ook bij de dames in Amerika geen snelle tijden op de stayerafstanden. Rookard won in een tijd van 4.09,66. Ter vergelijking: de winnende tijd bij de Nederlandse trials gereden op een laaglandbaan was tien seconden sneller. Tweede werd Anna Ringsred in 4.13,80. Ook Ringsred kan zich opmaken voor de Spelen op deze afstand. Theresa Cliff-Ryan is een opvallende derde tijdens de trials op de drie kilometer. Cliff-Ryan is meervoudig wereldkampioen skeeleren en maakte deel uit van de Amerikaanse wielerploeg. In een tijd van 4.14,56 reed ze wel een nieuw persoonlijk record, maar de derde plaats geeft in Amerika geen startrecht op deze afstand tijdens de Olympische Spelen.

Uitslag Dames Uitslag Heren