Ronald Kruijer rijdt volgend schaatsseizoen bij de ploeg van Lammert Huitema. De marathonschaatser komt over van de sterke Telstar/Primagaz-formatie.

Vorig jaar maakte Ronald Kruijer de overstap van de ploeg van Huitema, destijds JB Besturingstechnieken, naar Terstar/Primagaz. Na een seizoen keert de Groninger echter al weer terug naar zijn oude team. De grotere ploeg bracht hem niet de successen waarop hij had gehoopt.

Tegenover RTV Noord laat Kruijer weten een goed gevoel te hebben met de terugkeer naar zijn oude ploeg. “Ik heb een goed gevoel bij Lammert.” Kruijer zat bij zijn nieuwe ploeg niet goed op zijn plaats en eerder al werd duidelijk dat er bij Telstar/Primagaz voor hem geen plaats meer was. De gehoopte stap omhoog werd niet gemaakt. Zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft niet lang geduurd. Kruijer nam zelf initiatief en benaderde Lammert Huitema. Huitema wilde Kruijer, die twee jaar geleden een erg sterk seizoen doormaakte, maar al te graag weer in de armen sluiten.

Ronald Kruijer maakte tijdens de voorlaatste wedstrijd van de KPN Marathon Cup in Heerenveen nog deel uit van de kopgroep. Kruijer werd zevende.