Martijn Kromkamp stopt nog voor het marathonseizoen begonnen is met schaatsen. De rijder uit de ploeg van Radson-Jinstal kan de motivatie niet meer vinden om er nog een seizoen vol voor te gaan.
 
Martijn Kromkamp, altijd al een markant figuur in de marathonsport geweest en ook nu beëindigt hij zijn loopbaan op een vreemde manier. Midden in de voorbereiding, nog geen twee maanden voor het seizoen besluit Kromkamp junior dat het genoeg is geweest.
 
“Ik kan niet de motivatie opbrengen om nog door te gaan”, legt Kromkamp uit. “Ik begon deze voorbereiding erg goed met twee weken trainingskamp in Mallorca, alles verliep soepel. Daarna heb ik de training ook goed weer opgepakt, maar het werd wel steeds minder, had weinig zin meer. Het breekpunt was toen ik er af werd gereden tijdens een teamtraining, dat deed zeer.” Kromkamp sprak met zijn trainer/coach Jeroen de Vries en besloot toch met de ploeg mee te gaan naar Annecy. Daar zou een basis worden gelegd om er toch weer tegenaan te gaan deze winter. Kromkamp: “Het lukte echter van geen kant. Toen ging de knop om. Het was klaar voor mij. Wil ik nog een goed seizoen draaien zoals vorig jaar dan moet er zoveel gebeuren, dan moet het van zo ver komen, daar heb ik de motivatie niet meer voor. Het is over, het is klaar”.
 
Kromkamp beseft dat hij zijn ploeg in verlegenheid brengt door zijn late besluit. De inschrijvingen zijn al dicht en zijn naam staat op papier. Toch staat Kromkamp achter zijn beslissing. “Ik ben niet meer gemotiveerd, dat voelen de jongens ook. Ik kan er daarom beter nu een punt achter zetten dan toch het seizoen ingaan en aan blijven modderen. Ik heb mijn contract dan ook ingeleverd”.
 
Het winnen van de natuurijs Grand Prix in de kleuren van Kooijenga noemt Kromkamp zijn grootste prestatie. Kromkamp won de openingsetappe in Zweden en gaf de leiding nooit meer uit handen. Toch vindt hij dat hij vorig jaar zijn beste seizoen kende. “Ik was constant en zeker op Nederlands natuurijs deed ik alle wedstrijden mee”. Kromkamp begon zijn loopbaan bij TVM en schaatste nadien voor o.a. Jorritsma Bouw, Time Out, Beelen, Kooijenga en nu voor het tweede jaar Radson Jinstal. Kromkamp zou beginnen aan zijn twaalfde jaar als A-rijder.