Sven Kramer zal niet in actie komen op de Olympische vijftienhonderd meter. Dat laat de Olympisch kampioen op de vijf kilometer weten via zijn Twitter.

Hij twijfelde al lange tijd over zijn deelname op de Olympische vijftienhonderd meter en nu heeft Kramer de knoop doorgehakt. Hij rijdt niet. Kramer wil zich volledig focussen op de Olympische tien kilometer waar hij de topfavoriet is. Dat is hij niet op de vijftienhonderd meter.

Kramer had al in een eerder stadium aangegeven erg te twijfelen. “Stel dat ik meedoe, ga ik alleen voor goud. Als ik dan zilver of brons win moet ik alle ceremonies weer door en dat is ongunstig voor de voorbereiding op de tien kilometer. De vijftienhonderd meter vergt ook een andere voorbereiding en dat past niet erg in de voorbereiding naar de tien kilometer”

Jan Blokhuijsen zal Kramer vervangen op de vijftienhonderd meter. De nummer twee van de Olympische vijf kilometer had eerder al besloten niet naar Nederland te vertrekken na zijn vijf kilometer, maar om in het Olympisch dorp te blijven.