Sven Kramer en Ireen Wüst zijn in Heerenveen Europees kampioen allround geworden. De TVM-schaatsers reden de concurrentie op grote achterstand.

Een fantastisch weekend voor het Nederlandse allroundschaatsen en dan met name voor de ploeg van TVM. Niet alleen legde de ploeg van Gerard Kemkers beslag op twee titels, ook beide tweede plaatsen werden een prooi voor de formatie.

Bij de heren was het toernooi eigenlijk al na de eerste dag beslist. De 1500 meter van gisteren veranderde weinig aan de uitslag en ook de tien kilometer kon niet voor verrassingen zorgen. Kramer domineerde zoals verwacht met speels gemak en Blokhuijsen reed in zijn spoor naar de tweede plaats op de tien kilometer en in het klassement. Bart Swings werd derde op de tien kilometer. Bokko, die voor zijn doen een sterke tien kilometer reed werd derde in het klassement. Met zijn titel brengt Kramer zijn totaal op zes, net zoveel als Rintje Ritsma.

Na de drie kilometer van gisteren leek het toernooi bij de vrouwen ook al voor een groot deel beslist. Wüst had uitgehaald en zag de concurrentie al op behoorlijke achterstand. Het gat werd nog groter na de winst van Wüst op de 1500 meter vandaag. Op de vijf kilometer kwam de titel dan ook nooit meer in gevaar en dat betekende de tweede Europee titel voor Wüst. In haar schaduw werd Linda de Vries knap tweede. Diane Valkenburg maakte het Nederlandse feestje compleet door derde te worden. Antoinnette de Jong werd bij haar debuut knap vijfde.