Sven Kramer en Jorien Ter Mors zijn Nederlands kampioen allround geworden in Heerenveen. Beide schaatsers wisten op de laatste afstand hun titel veilig te stellen.
 
Zeker voor het grote publiek kwam de titel van Ter Mors als een zeer grote verrassing. De volgers wisten echter wel dat ze er toe in staat was en was de titel vooral een bevestiging van haar talent. Ter Mors won alleen de 500 meter, op de andere afstanden leek ze onverslaanbaar. Zelfs op de 1500 meter tegen de nummer twee van het toernooi Ireen Wüst leek Ter Mors in niets op een debutante aan een allroundtoernooi en won ze overtuigend. In het klassement eindigde Diane Valkenburg als derde. Linda de Vries werd in het klassement vierde en gaat normaal gesproken met de eerste drie dames naar het EK Allround. Normaal gesproken, want Ter Mors heeft al uitgesproken dat ze zeer waarschijnlijk geen EK gaat rijden.
 
Bij de heren pakte Sven Kramer opnieuw een allroundtitel. Jan Blokhuijsen ging na de eerste dag van het toernooi nog aan de leiding, maar op dag twee toonde Kramer zich de beste allrounder. Kramer won zelfs in een rechtstreeks duel de 1500 meter van Blokhuijsen. Op de tien kilometer moest Kramer de overwinning wel laten aan Bob de Jong, maar zijn leidende positie kwam in de rit tegen zijn ploeggenoot Blokhuijsen nooit meer in gevaar. Renz Rotteveel werd derde in het klassement en gaat net als Blokhuijsen en Kramer naar het EK. Ted-Jan Bloemen, die vierde werd, zal zich waarschijnlijk bij het drietal voegen voor het EK in Heerenveen over twee weken.