Sven Kramer heeft op indrukwekkende wijze zijn vijfde Europees titel uit zijn schaatscarrière gewonnen. Bij de dames won Martina Sablikova haar vierde titel tot nu toe in haar schaatscarrière  en derde titel op rij.
 
Sven Kramer is nu echt helemaal terug. Met overwinningen op de vijf kilometer, vijftienhonderd meter en tien kilometer bleek Kramer verreweg de beste. Op de afsluitende tien kilometer reed Kramer tegen zijn grootste concurrent Jan Blokhuijsen een goede race. Blokhuijsen wist in het begon van de wedstrijd lang bij te blijven, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Kramer. Blokhuijsen werd wel eenvoudig tweede op de tien kilometer en ook tweede in het klassement. De Noor Havard Bokko werd derde.
 
Bij de dames heeft Martina Sablikova haar Europese titel relatief eenvoudig weten te prolongeren. Na een matige vijfhonderd meter won Sablikova alle afstanden. De 39-jarige Pechstein werd na een goede vijf kilometer tweede in het klassement. Ireen Wüst moest in het klassement genoegen nemen met de derde plaats. Linda de Vries werd knap vierde.