Arie Koops legt zijn baan als bondscoach van de ploegenachtervolging neer. Hij wil zich volledig richten op zijn baan als directeur sport van de KNSB.

Koops kreeg gedurende zijn aanstelling heel wat over zich heen. Laatste akkefietje was met Jorrit Bergsma bij de Olympische Spelen in Sochi. Bergsma besloot zich terug te trekken uit zijn reserverol op de ploegenachtervolging. Afgelopen zomer was hij het team uitgezet door Koops vanwege het missen van een trainingskamp.

De KNSB moet dus op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de ploegenachtervolging en het doel is om de nieuwe coach te presenteren voor het nieuwe schaatsseizoen van start gaat. 

Koops boekte vele successen in zijn tijd als bondscoach. Hij werd elk jaar wereldkampioen met de teams die hij opstelde en pakte als kers op de taart de Olympische titels bij zowel de vrouwen als de heren.

Jan van Veen liet tegenover de NOS weten dat het een goede zaak is dat Koops de baan naast zich neerlegt. “Het is altijd een noodoplossing geweest, maar in een professionele topsportorganisatie is zo’n dubbelfunctie niet wenselijk. Het moet een onafhankelijk persoon zijn en vooral niet iemand van buiten het schaatsen. Misschien wil Erben Wennemars nu wel, die is ook al als adviseur betrokken geweest bij de ploegenachtervolging.”