Koen Verweij gaat tot en met de Olympische Spelen van 2018 meetrainen met de Russische schaatsselectie van Kosta Poltavets. Verweij maakte afgelopen september bekend mee te trainen bij iSkate, maar kiest nu een andere weg om weer aansluiting te vinden bij de top.

Sinds 2016 wordt Verweij gecoacht door Ingrid Paul. Zij blijft betrokken als medisch begeleider van Verweij. “De Russische ploeg is een mooi collectief”, zegt Paul tegen Nu.nl. “Koen kent Kosta van hun gezamenlijke verleden bij TVM. Ze zien het beiden heel erg zitten, dan moet je het gewoon doen.”

Koen Verweij miste op de Olympische Spelen van Sochi in 2014 op een haar na het goud op de 1500 meter en zag de Pool Brodka olympisch kampioen worden. Daarna kende de Alkmaarder moeilijke jaren. Zo kampte hij met motivatieproblemen, nam een sabbatical, maakte deel uit van het in 2015 gestopte Team Corendon en raakte overtraind. In Rusland zal Verweij zich gaan richten op de 1000 en 1500 meter. Hij zal vooral veel trainen met Denis Yuskov.