In Heerenveen stond vandaag de tweede KNSB baancompetitie op het programma. Op de overdekte piste werd naast de duizend meter en afvalkoers ook de afgelaste 300 meter van Haulerwijk verreden. Moniek Klijnstra won bij de dames de kortste sprintafstand, ondanks een botkneuzing.

Sprintster Klijnstra kreeg vorig jaar al last van haar enkel. “Ik had een slijmbeursontsteking door mijn skeelerschoen in augustus. Nu blijkt het een botkneuzing te zijn. Ik heb deze winter drie maanden rust genomen en ben daarna weer gaan schaatsen. Nu is het helaas nog niet helemaal goed en mag eigenlijk niet skeeleren, zeker niet veel. Ik probeer nu wel weer wat meer te doen richting het NK en mogelijk EK om daarna weer rust te nemen.” Ondanks de weinige skeeleruren won Klijnsra de 300 meter net voor Bianca Roosenboom. De 300 meter bij de heren werd gewonnen door de Australiër Daniel Greig. Greig troefde de Belg Mathias Voste en Remon Kwant af. Op de duizend meter won Berber Vonk verrassend. Door haar zege won Vonk ook het sprintklassement. Bij de heren greep Remon Kwant de zege in het sprintklassement door een knappe zege op de duizend meter.

De overwinningen op de afvalkoers gingen naar Mathias Voste en Bianca Roosenboom. De Belg wist Remon Kwant en Ruurd Dijkstra voor te blijven. Bianca Roosenboom troefde op haar beurt Manon Kamminga en Berber Vonk af. Luc ter Haar, de topfavoriet op de afvalkoers werd gediskwalificeerd wegens het overschrijden van de lijn.B

A Junioren


Luigino Tas bannerBij de junioren A dames schreef Marijke Groenewoud de duizend meter op haar naam. Groenewoud deed dat door Elisa Dul en Maya de Jong achter zich te houden. Elisa Dul won op haar beurt de afvalkoers voor Groenewoud en De Jong. De junioren A reden geen driehonderd meter. In Haulerwijk kon deze categorie namelijk net voor de regen nog de gehele race afwerken. Met een tweede plaats op de 300 meter en een eerste plaats op de duizend meter won Marc Middelkoop het sprintklassement bij de junioren A. Middelkoop liet Louis Hollaar en Tom van Vliet achter zich. Louis Hollaar won de afvalkoers voor Tom van Vliet en Marc Middelkoop.

Uitslagen