Nederland reist met een kleinere selectie naar het WK dan de afgelopen jaren. Opvallende namen binnen de ploeg zijn Sjoerd Huisman en Gary Hekman.
 
Enkele dagen voor vertrek is dan toch de Nederlandse ploeg voor het WK skeeleren bekend. Desly Hill neemt vijf senioren heren mee en vier senioren dames. Niels Niels Mesu en Koen Verweij worden toegevoegd voor de marathon.
 
Naast Michel Mulder, Crispijn Ariëns en Mark Horsten zijn ook Gary Hekman en Sjoerd Huisman geselecteerd voor het WK. Huisman, die op alle afstanden uit de voeten kan, zal waarschijnlijk veel baanonderdelen voor zijn rekening nemen. Hekman zal niet op de baan in actie komen, maar is een sterke schakel op de weg en zeker ook de marathon. Bij de dames is Elma de Vries toegevoegd aan de ploeg. De sterke allroundster liet zich zien tijdens de trials in Almere en is op basis van deze wedstrijden toegevoegd.
 
Bij de junioren A slechts vijf rijders. Dit zijn Luc ter Haar, Lars Scheenstra, Gerco van Beek, Lisanne Buurman en Annemarie Boer. Op de marathon zullen Wim Dillen en Ruben Wieberdink de ploeg ondersteunen.