Het vriest aan de Weissensee. Zo streng zelfs dat er zich een laag ijs heeft gevormd op het kleine meer. Mocht de sneeuw nog even uitblijven dan lijkt schaatsen dit weekend niet geheel onmogelijk, al is dat allerminst zeker.

Over anderhalve maand trekt het toerpeloton en het marathonpeloton weer massaal naar Oostenrijk om te schaatsen op de Weissensee. Het ijszekere oord is al jarenlang de vaste stek voor de natuurijsliefhebbers in Nederland. Rond deze tijd is het over het algemeen al redelijk winterweer aan de Weissensee en dat het meer nu al dichtvriest is niet buitengewoon bijzonder.

Voor de komende nachten wordt aan de Weissensee matige vorst voorspeld en dat zal de ijsgroei zeker ten goede komen. Zeker als de temperaturen overdag niet boven het vriespunt uitkomen de sneeuw nog even uitblijft. Mocht het winterweer zich positief blijven ontwikkelen voor de ijsaangroei dan lijkt het niet ondenkbaar dat er dit weekend hier en daar geschaatst kan worden. Na het weekend lijkt de temperatuur weer iets te stijgen.