Bob de Vries zal vandaag in Alkmaar niet starten in zijn oranje leiderspak. De rijder uit de BAM-formatie bereidt zich momenteel voor in Inzell op het OKT dat na de kerst in  Heerenveen wordt verreden.

Met 263,1 punten gaat Bob de Vries momenteel aan de leiding in het klassement van de KPN Marathon Cup. De Vries zal morgen in Alkmaar echter niet starten in de marathon. De rijder uit de Bam-formatie hoeft niet te vrezen voor zijn leidende positie, want de concurrentie staat op behoorlijke achterstand.

De Vries verblijft in Inzell o.a. met ploeggenoot Bergsma om zich voor te bereiden op het OKT later deze maand. Tijdens dit toernooi zal hij een gooi willen doen naar plaatsing voor de Olympische Spelen.

Op de tweede plaats in het klassement staat Arjan Stroetinga. De ploeggenoot van De Vries heeft 199,2 punten. Derde in het klassement staat Frank Vreugdenhil. De rijder uit de ploeg van Team Primagaz/Telstar Sport heeft 150,2 punten. Opvallend dit seizoen is dat er nauwelijks strijd lijkt te zijn in het klassement. De verschillen zijn al enorm en in de tussensprints wordt er nauwelijks gestereden voor de punten.

Klassement