Schaatsster Pien Keulstra verlaat de ploeg van Jac Orie. De talentvolle rijdster kiest op dit moment voor haar studie en zal volgend seizoen niet voor een commerciële schaatsploeg rijden.

De jongste Nederlands kapioene ooit bij de senioren maakt bewust deze keuze meldt ze bij schaatsen.nl. “De afgelopen tijd ben ik erachter gekomen dat ik meer wil dan alleen maar schaatsen. Het bestaan als profschaatsster vind ik te eenzijdig. Ik ben nog jong en ik wil mij ook op maatschappelijk gebied ontwikkelen”, Keulstra blijft wel schaatsen.

Na haar grote doorbraak in 2011 leek Keulstra een gouden toekomst tegemoet te gaan. Eetproblemen wierpen haar echter ver terug. Dit jaar schaatste ze sinds haar doorbraak voor het eerst weer mee, maar het bijzondere niveau van 2011 haalde ze niet.  “Het is een hele leerzame tijd geweest en ik heb er absoluut geen spijt van. Ik wil gewoon per jaar gaan bekijken waar ik me prettig bij voel, en op dit moment wil ik ook tijd vrijmaken voor de studie. Het is nu tijd voor iets anders”, aldus Keulstra.