Pien Keulstra is helemaal terug na haar enkelblessure. De tweevoudig Nederlands kampioen zegevierde op de drie kilometer tijdens de Holland Cup drie in Alkmaar.
Keulstra werd dit seizoen verrassend Nederlands afstandkampioene op zowel de drie als vijf kilometer. Tijdens de Schaatweek eind december moest de jonge Keulstra echter verstek laten gaan door een enkelblessure. Daar lijkt ze nu geen last meer van te hebben en de rijdster uit de ploeg van Jong Oranje won dan ook de drie kilometer. Keulstra kwam tot een tijd van 4.20,89. De opvallende nummer twee was Foske Tamar van der Wal. Van der Wal had in de dagen voorafgaand aan de drie kilometer nog twee marathons gewonnen en werd in Alkmaar knap tweede. Rixt Meijer werd derde.
Op de duizend meter bij de dames bleek Sophie Nijman in een tijd van 1.20,69 de beste. Nijman liet Floor van de Brandt en Manon Kamminga achter zich. Bij de mannen won Lars Elgersma na de vijfhonderd meter ook de duizend meter. Elgersma kwam tot een tijd van 1.12,43.Lieuwe Mulder werd tweede, Rienk Nauta derde.
De vijf kilometer werd, zoals we eerder dit seizoen, een BAM-feestje. Bob de Vries won de afstand in een tijd van 6.31,58. Bob de Jong werd tweede en Arjan Stroetinga derde. Jorrit Bergsma, die de tweede tijd noteerde, werd gediskwalificeerd.
 
Uitslagen