Karlo Timmerman stopt per direct met schaatsen. De marathonrijder kan het leven als topsporter steeds moeilijker opbrengen en kiest voor zijn maatschappelijke carrière. Als een donderslag aan heldere hemel kwam het nieuws van gisteren bij het marathonpeloton binnen. Karlo Timmerman, één van de meest succesvolle marathonschaatsers van de afgelopen jaren, stopt per direct. Zijn doorlopende verbintenis met de ploeg van SOS Kinderdorpen heeft per direct ingeleverd.
Op schaatsen.nl legt Timmerman uit: "Vorig jaar had ik een superseizoen, maar het was zo zwaar geweest dat er met een dip uit kwam. Deze winter heb ik te maken gehad met twee rotblessures die twee operaties opleverden. Mentaal heb ik steeds meer moeite met de trainingen. En ik weet dat één procent minder training drie procent minder resultaat oplevert. De doorslag gaf het feit dat ik afgelopen zaterdag niet eens kon genieten van onze overwinning in de KPN Tweedaagse. Op dat moment wist ik voor mezelf dat het genoeg was."
 
Timmerman bouwde is zijn korte (vijf jaar) marathoncarrière een indrukwekkend palmares op. Vorig jaar won hij onder andere de cup en de 200 kilometer op de Weissensee. Ook schreef hij datzelfde jaar de natuurijsgrandprix op zijn naam. Timmerman blijft wel af en toe trainen met de ploeg en laat zelfs een kleine opening voor de toekomst. "Mocht ik het schaatsen toch enorm gaan missen, dan is er misschien nog een opening. Maar dat is op dit moment niet de intentie."
 
SOS Kinderdorpen gaat zich oriënteren op de markt voor een vervanging van Timmerman in de schaatsploeg.