Zaterdag 5 en zondag 6 mei zal het een waar kampioenenbal worden op de skeelerpiste in Heerde waar de Univé Skate Off wordt georganiseerd. Dit evenement dat voor het tweede jaar meetelt voor de Europa Cup Skeeleren trekt ook in 2012 weer een sterk deelnemersveld. Deelnemers komen uit vijftien landen over de gehele wereld naar Heerde om deel te nemen aan de Sprintafstanden (300 en 500 meter) en de lange afstanden (punten- en afvalkoers). Aan de start diverse medaillewinnaars van de afgelopen Europese en Wereldkampioenschappen waaronder ook de Belg Bart Swings, het wonderkind op skeelers, die het afgelopen winterseizoen ook liet zien dat hij op de schaats ook een geduchte tegenstander zal gaan worden van de Nederlandse schaatsers.  De complete top-3 van het afgelopen WK Puntenkoers op de baan staat aan de start in Heerde, Bart Swings, de Nieuw Zeelander Scott Arlidge en de Koreaan Song. Heel bijzonder trouwens de komst van een groep Koreanen, want buiten een WK zie je deze skaters bijna niet buiten Azië, nu komen ze met een team van 9 skaters naar Europa. Van Nederlandse kant is er ook een sterke inbreng van onder meer Crispijn Ariëns, Mark Horsten en Sjoerd Huisman.
 
Op de Sprint zal het ook mooi worden want onze eigen Michel Mulder uit Zwolle, winnaar op het WK 500 meter brons op skeelers en zilver op de schaats kan zich revancheren en nu voor de gouden plak gaan op de Sprint, hij moet het dan wel opnemen tegen sprintkanonnen als Kalon Dobbin uit Nieuw Zeeland en Nicolas Pelloquin de supersnelle Fransman.
 
Bij de dames natuurlijk de sterke Nederlandse dames Elma de Vries, Bianca Roosenboom, Manon Kamminga en Mariska Huisman (het afgelopen jaar winnaars van diverse medailles op het EK dat op dezelfde baan werd verreden) die het op moeten nemen tegen de sterke Duitse dames Sabine Berg, Jana Gegner, Mareike Thum en Katherina Rumpus en de Vlaamse Europees kampioen op de marathon Nele Armee. Ook hier enkele Koreaanse dames aan de start.
 
Ook in de andere categorie, cadetten, JuniorenB en Junioren A een sterk deelnemersveld aan de start met vele nationale en internationale kampioenen. Zoals Europees Kampioens Ruurd Dijkstra en publiekslieveling Luc ter Haar die de strijd aan zullen binden met de sterke Belgen, Duitsers en de Colombiaan Cujavante.
De wedstrijden beginnen op beide dagen rond 9.30 uur, op de zaterdag gaan de wedstrijden door tot de klok van 10 en op zondag ligt het in de planning dat de wedstrijden rond 17.00 uur zijn afgelopen. Toegang tot deze wedstrijden is gratis.