Manon Kamminga is haar WK sterk begonnen met een negende plaats. Er zat zeker meer in voor de Heerenveense. Bij de heren reed Sjoerd Huisman naar een plaats bij de eerste twintig.
 
Manon Kamminga is op sterke en vooral op opmerkelijke wijze begonnen aan het WK skeeleren in Italië. Na een nacht in het ziekenhuis reed ze zich bij de beste tien van de wereld. Kamminga had namelijk geen gevoel in haar arm en hand en had barstende koppijn. De dokters in het ziekenhuis adviseerden haar om vier dagen te blijven, maar Kamminga wilde vooral starten op de afvalkoers. Zeker nadat de Nederlandse dokter had aangegeven dat starten geen kwaad zou kunnen.
 
In de wedstrijd leek Kamminga totaal nergens last van de te hebben en twee onderbrekingen door valpartijen liet ze rustig over haar heen komen. In de wedstrijd was ze actief en steeds van voren. Toch moest ze in de finale het hoofd buigen en werd negende. Gezien de race had er duidelijk meer ingezeten, want Kamminga maakte een sterke indruk. Bianca Roosenboom, betrokken bij de eerste valpartij, mocht na de neutralisatie wel weer aansluiten, maar kon geen werk meer verrichten voor Kamminga. Kelly Martinez uit Colombia won de wedstrijd.
Bij de heren haalden Niels Mesu en Sjoerd Huisman de finale. Het tweetal reed goed mee in het internationale peloton, maar kon niet mee in de finale. Huisman finishte rond de vijftiende plaats en Mesu net buiten de top twintig. Peter Michael uit Nieuw-Zeeland won de wedstrijd, voor Francolini en Swings.
 
Uitslagen