Manon Kamminga en Crispijn Ariëns hebben de eerste KPN Marathon Cup van het seizoen gewonnen. Beide rijders wisten in Oldebroek solo te finish te halen.
 
Bij de dames zette Kamminga een zeer sterke prestatie neer. Voor haar nieuwe sponsor Sprog reed ze niet alleen solo naar de overwinning, maar pakte ze ook een ronde voorsprong. Een zeer knappe prestatie op het zware parcours van Oldebroek. Achter Kamminga sprintte Marita Hut naar de tweede plaats. Mariska Huisman werd derde. Bij de heren toonde Crispijn Ariëns aan al weer vroeg in vorm te zijn. In een kopgroep van drie, samen met Willem Hut en Niels Mesu, reed Ariëns lange tijd voor het peloton uit. Op een kleine tien ronden voor het einde besloot Ariëns dat het genoeg was en ging alleen in de jacht op een ronde voorsprong. Uiteindelijk lukte dat net niet, maar de overwinning was wel een feit. Niels Mesu werd achter Ariëns tweede, Willem Hut derde.
 
Veel rust na de eerste wedstrijd krijgen de rijders niet. Woensdag staat al weer de gevreesde Klim van Steenwijk op het programma. Uitslagen.