De Jong en Velema starten op de eerste dag van het WK Junioren als beste Nederlanders. De Jong toont zich tevreden en houdt aansluiting met de besten.

Het WK voor junioren wordt in deze dagen verreden in het Italiaanse Collalbo. Niet alleen wordt er een toernooi gereden over een klassement, maar er zijn ook wereldtitels per afstand te verdienen. Bij de dames is Antoinette de Jong de Nederlandse troef en ze begon goed aan haar toernooi. Met 40,75 kwam de Friezin tot een zevende plaats. De Japanse topfavoriete Takagi won de afstand met een tijd van 39,88. Debutante Leeyen Harteveld klokte 41,39 en werd daarmee zestiende. Reina Anema (31e in 42,16) en Jade van der Molen (32e in 42,35) waren achter in de uitslag terug te vinden.

Bij de heren reed de Nederlandse sprinter Velema naar een vierde plaats op de 500 meter. Velema rijdt geen klassement en rijdt daarom nog een tweede 500 meter. Velema noteerde een tijd van 36,48 en hoopt het podium te kunnen betreden na twee afstanden. Nederlands kampioen Gerben Jorritsma werd elfde met 36,80. Jorritsma toonde zich zeer tevreden met zijn tijd.