Na de eerste dag van de Eindhoven Trofee gaat Jos de Vos aan de leiding. De Vos dankt zijn leidende positie voornamelijk aan zijn sterke vijf kilometer.

De dames rijden dit weekend een allround wedstrijd in het kader van de Kraantje Lek. De heren rijden de Eindhoven Trofee, net als de dames over twee dagen, in Eindhoven. De openingsafstand, de vijfhonderd meter, werd een prooi voor Dedjer Wymenga. Wymenga klokte een tijd van 37,79 en bleef daarmee Frank Hermans en Kees Heemskerk voor. Hermans en Heemskerk reden respectievelijk 37,85 en 37,99.

Op de vijf kilometer sloeg Jos de Vos zijn slag. De Vos won de afstand in een eindtijd van 6.38,70. Arjan van der Kieft zat hem op de hielen met 6.38,84. De sterke Thom van Beek, die dit weekend de marathon overslaat, werd derde in 6.39,67. Van Beek staat aan de leiding in de Marathon competitie in de Eerste Divisie.

In het tussenklassement gaat Jos de Vos aan de leiding. De Vos heeft morgen op de vijftienhonderd meter iets meer dan een seconde marge op Frank Hermans die tweede staat. Thom Van Beek bezet plaats drie.

Tussenstand