Joost Juffermans van schaatsteam De Uithof maakt bekend dat dit zijn laatste seizoen is als marathonschaatser.  Juffermans (36) heeft lang getwijfeld over zijn keuze, maar hakt na een tot op heden uitstekend seizoen de knoop door.
 
 “Ik wilde altijd stoppen op mijn hoogtepunt. Ik heb dit jaar drie keer de hoogste trede van het podium beklommen:  de Jaap Eden trofee in Amsterdam,  het Zuid-Hollands kampioenschap marathon en als langebaanschaatser de  5.000 meter van de Holland Cup in Enschede op mijn naam geschreven. Dit is mijn beste seizoen ooit.”
 
Joost heeft het marathonschaatsen jarenlang gecombineerd met zijn rietdekkersbedrijf en als veehouder met zijn vader in maatschap. “Mijn ouders verhuizen dit voorjaar naar het dorp. Het wordt tijd dat ik mij meer met de boerderij ga bemoeien.”
 
Opvallend is dat Juffermans als 18-jarige deel uitmaakte van de kernploeg shorttrack. Op zijn 21ste maakte hij de overstap naar de schaatsmannen van de lange adem.  Juffermans kenmerkt zich door zijn altijd aanwezige aanvalslust.  Al in zijn eerste Topdivisiewedstrijd probeerde hij met een groepje te ontsnappen. Juffermans wist in zijn carrière op deze wijze vier marathons op zijn naam te schrijven.  Daarbij reed hij drie keer solo naar de meet. “Dat is de mooiste manier om te winnen”.  Hij hoopt nu op natuurijs in Zweden en tijdens de tweedaagse in Heerenveen nog een paar mooie aanvallende wedstrijden te schaatsen.