Vanavond wordt de finale van de baancompetitie verreden voor senioren in Nijeveen. In drie van de vier klassementen gaat een junior aan de leiding.
 
Bij de dames gaat de strijd in beide klassementen tussen twee A-junioren. In het klassement op de sprint gaat Lisanne Buurman aan de leiding. Buurman heeft 125 punten bij elkaar gesprokkeld en dat zijn er 14 meer dan Annemarie Boer. Derde staat zeer knap Tessa van der Neut, net als Buurman en Boer nog een A-junior. Op de lange afstand heeft Boer het voordeel ten opzichte van Buurman. Boer heeft 142 punten en dat zijn er 18 meer dan Buurman. De Belgische Goovaerts staat derde met 106,1 punten. Zowel Boer als Buurman wisten nog geen dagklassement op hun naam te schrijven.
 
Bij de heren gaat A-junior Luc ter Haar aan de leiding in het sprintklassement. De rappe spurter blijft met 96 punten zelfs Michel Mulder voor. Mulder reed dit seizoen drie baanwedstrijden, en won deze wedstrijden allemaal. Derde staat Ruurd Dijkstra met 82 punten. Het klassement bij de heren sprint is dus zeker nog niet beslist.
 
Op de lange afstanden bij de heren zijn de verhoudingen overduidelijk. Crispijn Ariëns steekt er met kop en schouders bovenuit en won alle wedstrijden waar hij aan de start kwam. In totaal verzamelde Ariëns 150,5 punten. Op de tweede plaats vinden we Ian van Zutphen terug. Van Zutphen heeft 124 punten en dat zijn er twee meer dan Niels Mesu en zes meer dan Nick Roetman. De strijd op de overige twee podiumplaatsen bij de senioren heren op de lange afstand beloofd dan ook nog zeer spannend te worden.