De internationale schaatsunie ISU in de persoon van voorzitter Cinquanta pleit voor invoering van de Mass Start en een gemengde ploegenachtervolging op de Olympische Spelen.

De Mass Start staat sinds 2011 op het officiële World Cup programma. Alle deelnemende heren starten tegelijkertijd en rijden 20 ronden. Bij de dames gaat de wedstrijd over 15 ronden. Eerder werd al besloten dat de Mass Start in 2015 ook tijdens het WK afstanden verreden zal worden.

Ook gaf Cinquanta aan wel wat te zien in een gemengde ploegenachtervolging, met twee heren en twee dames, dit vanwege het tactische aspect wat daarbij komt kijken. Sinds Turijn in 2006 is de ploegenachtervolging bij de dames en heren vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. Overigens blijft hij wel voorstander van het handhaven van de traditionele onderdelen, waarbij twee schaatsers in aparte banen tegen elkaar strijden, maar ziet deze disciplines als mogelijk aantrekkelijke toevoegingen aan het huidige programma.

Of deze wensen van de ISU ook uitgevoerd zullen worden is aan het Internationaal Olympisch Comité. Zij bepalen welke sporten en sportonderdelen vertegenwoordigd zijn op de Olympische Spelen.