Elke vrijdag blikt ProSkating vooruit op het aankomende skeelerweekend. Dit weekend staat in het teken van de start van de Europa Cup, de start van de Landelijke Jeugd Competitie en het sterk bezette skeelertoernooi in Geisingen.

Buitenlands skeelergeweld

In het Duitse Geisingen wordt dit weekend het Arena Geisingen-International verreden. Een groot internationaal skeelertoernooi op overdekte piste van Geisingen. In Geisingen wordt later dit jaar ook het Europees kampioenschap verreden. Vele skeelertoppers zullen dan ook zo vroeg in het skeelerjaar al eens de vorm willen testen in wedstrijdverband op de super snelle piste. Aan de start in Geisingen vele grote internationale namen, maar ook is er behoorlijk wat Nederlandse deelname. O.a. Ruurd Dijkstra, Sander de Graaff, Lisanne Buurman en Bianca Roosenboom zullen aan de start verschijnen.

Even verderop vindt in het Italiaanse Bologna de start plaats van de Europa Cup. Hoewel je zou verwachten dat een groot deel van de skeelertop naar Bologna zou vertrekken voor de start van de Europa Cup zal dat in praktijk zeker niet zo zijn. Het overgrote deel van de top zal starten in Geisingen. De Europa Cup heeft sinds de start enkele jaren geleden geen aanzien verkregen en het klassement hiervan wordt door skeeleraars nauwelijks serieus genomen. Enkele wedstrijden binnen deze competitie kunnen veel deelname verwachten, zoals de wedstrijden in Heerde en Gross Gerau, maar dat heeft weinig tot niets te maken met het feit dat ze deel uit maken van de Europa Cup.

Nederlandse wedstrijden

BotmanDit weekend vinden in Nederland een tweetal skeelerwedstrijden plaats. In Almere start de landelijke jeugd aan de baancompetitie. Op de snelle skeelerpiste wordt een groot aantal jeugdige skeeleraars verwacht, wat ongetwijfeld zal zorgen voor spectaculaire wedstrijden. In Amersfoort vindt de tweede etappe plaats in de Mijnten Inline Cup. De rijders krijgen daar een marathon voorgeschoteld van 42 kilometer.

Breijer Inline-skate toertocht

De enige Nederlandse toertocht dit weekend wordt verreden in Almere. Breijer Inline-skate toertocht vindt tegelijkertijd plaats met de landelijke baan voor de jeugd. De toerrijders kunnen kiezen uit tochten van ongeveer 10,22,30 of 40 kilometer. Rijders kunnen starten vanaf 11:30 tot uiterlijk 12:15.

Note: Hebben we een wedstrijd gemist? Laat het aan ons weten via info@proskating.nL