Langebaanschaatser Pim Cazemier schaatst komend schaatsseizoen in de kleuren van Interfarms. Cazemier hoopt door een hernieuwde aanpak stappen te kunnen zetten in de schaatssport.
 
Naast Peter van de Pol heeft Interfarms zich deze week ook versterkt met Pim Cazemier. De langebaanschaatser, afgelopen seizoen rijdend voor Team Hart, heeft bewust de keuze gemaakt voor een marathonploeg. Op schaatsen.nl geeft hij aan dat hij de laatste jaren op dezelfde manier bezig is en geen stappen meer maakt naar de absolute top. Door een nieuwe aanpak hoopt Cazemier veel plezier te beleven in de marathonsport.
 
Langebaanschaatsen blijft voorlopig echter nog wel het belangrijkste doel voor Cazemier in de schaatssport. “Ik stem mijn seizoen af op het langebaanschaatsen en waar mogelijk pak ik de marathons deze winter mee.” Trainer Ynco de Vries is zeer verheugd met de komst van Cazemier. ''De komst van Pim Cazemier is goed voor hem, maar ook goed voor de ploeg. Wij hebben echt iemand nodig die heel snelle ronden kan rijden. Dat wordt steeds belangrijker in de marathon. Daarnaast heeft Pim het duurvermogen van de marathon nodig om de volgende stap te zetten in zijn loopbaan. Zo kunnen we elkaar naar een hoger niveau brengen.’’ Cazemier is geen onbekende naam in de marathonwereld. Vader Lex werd in 1985 Nederlands kampioen kunstijs.