Willem Hut rijdt de komende twee seizoenen voor de formatie van Telstar/Primagaz. De 31-jarige marathonschaatser hoorde eerder deze week dat zijn contract bij Van Werven niet zou worden verlengd.

Kort na het slechte nieuws voor Willem Hut over het niet verlengen van zijn contract bij Van Werven is er al weer goed nieuws voor de marathonschaatser. Hut zal de komende twee seizoenen rijden voor de formatie van Husqvarna/Primagaz en heeft naar eigen zeggen veel zin in een de nieuwe uitdaging met schaatsers als Simon Schouten en Frank Vreugdenhil als ploeggenoten.

De ploeg van Husqvarna/Primagaz is nog niet helemaal compleet, maar wat wel duidelijk is, is dat het een ploeg wordt met aanvallende aspiraties.  Voor Hut is dat behoorlijk nieuw. Hut was jaren in dienst van de sterke BAM-formatie waar hij veel werk voor zijn rekening nam om topsprinter Arjan Stroetinga in goede positie af te zetten voor de sprint. De afgelopen twee seizoenen deed hij dat voor zijn kopman Gary Hekman. Zonder absolute topsprinter lijkt Hut meer kansen te krijgen om zelf de aanval te kiezen.